Tietoja minusta

Minä olen Tiina Leinonen, aktiivinen agilityurheilija, -harrastaja ja -valmentaja Haukiputaalta (Oulusta).

Olen Mental Sport -valmentaja (2017), koirahieroja (2019, ELK Weter) ja urheilukoirahieroja (2022, Tampereen koirahierojakoulu), hyppytekniikka-kouluttaja (2019) sekä 3-tason agilityvalmentaja (2020, Suomen Agilityliitto ja Varalan Urheliopisto).
Vuodesta 2020 lähtien olen toiminut Suomen Agilityliiton liittokouluttajana. 

Koiraharrastuksista suurin mielenkiinnon kohteeni on agility. Agilitya olen harrastanut vuodesta 2006. Agilityurani aloitin labradorinnoutaja Nasun kanssa, jonka kanssa pääsin kilpailemaan sm-kisoihin asti (2009, 2010 ja 2011).
Nasun jälkeen kilpailin bordercollie Ekan kanssa, joka saavutti urallaan agilityvalion ja hyppyvalion arvot. Omien koirien lisäksi minulle on tarjoutunut upeita tilaisuuksia treenata ja kisata monenlaisten lainakoirien kanssa, viimeisimpinä harrastuskavereina ovat olleet bordercolliet Roihu ja Turbo. 

Tällä hetkellä kilpailen kolmen bordercollieni kanssa: Pika (Something Like Know Your Enemy), Peto (Something Like Not Your Enemy) ja Satanen (Something Like Roast Your Enemy). 

Pikan saavutukset arvokisoissa ja muu kisamenestys:
* 08/2020 lähtien Suomen Agilityliiton rankingin kärjessä
Vuonna 2021:
* Agilityvalion ja hyppyvalion arvot
* Halli-Suomenmestaruus
* Avo-SM hopeaa
* Snookerin Suomenmestaruus
* Games-SM pronssia 
* Yksilö-piirinmestaruus kultaa
Vuonna 2022:
* SM yksilöhopeaa
* SM joukkuepronssia
* WAO (World Agility Open) Biathlon pronssia
Vuonna 2023:
* Maajoukkue-karsinnoissa yhteistuloksissa sija 13.

Pedon saavutukset arvokisoissa ja muu kisamenestys
* 04/2023 lähtien Suomen Agilityliiton rankingin kärjessä
Vuonna 2022:
* Agilityvalion ja hyppyvalion arvot
* Snookerin SM hopeaa

Satasen saavutukset arvokisoissa ja muu kisamenestys
Vuonna 2023:
* Agilityvalion arvo

Pikan kanssa olemme olleet Suomen Agilityliiton TopTeamissa mukana kausilla 2019 ja 2020 ja Pedon kanssa kaudella 2021. Tämän lisäksi valmentaudumme säännöllisesti Mikko Aaltosen, Janita Leinosen ja Jaakko Suoknuutin opissa. 
Agilityn lisäksi koiramaailmassa olen harrastanut tokoa, rally-tokoa, koiratanssia, pk-hakua, mejää ja olen ollut mukana Kaverikoira-toiminnassa. Olen kouluttanut eri seuroissa agilitya, tokoa ja koiratanssia eri tasoisille koirakoille.

Nuorempana harrastin aktiivisesti ratsastusta, mutta hevospuolella suurin intohimoni ei koskaan ole liittynyt kilpailemiseen vaan enemmänkin hevosharrastuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin hyvinvoinnin lisäämisessä ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Hevosharrastuksen tiimoilta olen toiminut myös mm. kerhonohjaajana, nuorisovastaavana ja Nuori Suomi -kouluttajana (yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton ja Nuoren Suomen kanssa). 

Valmentajana haluan auttaa sinua löytämään juuri sinulle ja sinun koirallesi sopivat tavoitteet ja tehdä treenaamisesta mukavaa ja mielekästä. Olet lämpimästi tervetullut valmennuksiini koirasi kanssa juuri sellaisena kuin olet!